default_mobilelogo
  • December 20-án, ádvent 4. vasárnapján volt idén is a gyermekek karácsonya. Ezúttal Andorka Eszter tragikusan fiatalon elhunyt lelkésznő által írt árnyjátékot adtak elő a gyermekek. A sok héten át zajló próbák eredményeként vidám meglepetésekkel teli,  élvezetes előadással élhették át a nézők és az előadók is a karácsonyi történet üzenetét: a Betlehemben született Megváltó mindenki megváltója, bármilyen nehéz helyzetben is élte eddig életét. A bábjáték mellett ezúttal is versmondások, éneklések és Pelikán András igehirdetése tette teljessé az ünnepi estét, melynek végén minden gyermek ajándékcsomagot kapott gyülekezetünktől.
  • December 19-én hagyományteremtő jelleggel rendezett gyülekezetünk karácsonyi ünnepi estét a gyülekezet környezetében élő, szociálisan rászoruló gyermekek részére. A VII. kerületi szociális és családgondozó központ segítségével meghívott tizenhat gyermek és felnőtt kísérőik számára gyülekezetünk szinte minden korosztályából összegyűlt csapat készített emlékezetes estét. A bemutatkozás, a karácsonyi énekek éneklése és Aradi György karácsonyi történetet felelevenítő áhítata után ünnepi vacsorát ettek a résztvevők. A sokféle, gazdagon megrakott szendvics, sült és főtt virsli, édes és sós sütemények elfogyasztása után a gyerekek játékokat, a szülők tartós élelmiszereket és szaloncukrot tartalmazó csomagokat kaptak ajándékba. A gyerekek számára vetített mesefilm, a szülők számára reményeink szerint az őszinte nyitott és szeretetteli légkör vált olyan élménnyé, amelynek emléke nem kopik el, és amely templomunk, gyülekezetünk kapuinak mindenki előtt való nyitottságát is megerősítette.
    Az este végén – a szabadban ez idő alatt leesett hatalmas hóban – a gyülekezeti teremből a templomba ment a csapat, ahol a már felállított karácsonyfa mellett mindenki személyes áldással búcsúzhatott, hisszük, hogy testi-lelki feltöltődés után.
  • Templomunkban volt az évszázados múltra tekintő Aliansz imahét budapesti nyitóistentisztelete. Az ökumenikus imahetet megelőző alkalmon igehirdetőként D. Szabó Dániel, az Aliansz elnöke szolgált, a Magyar Evangéliumi Szövetség valamennyi vezetője megszólalt. Az istentisztelet és az ezt követő hét fő témája a Krisztusról való tanúságtétel volt.
  • Ádvent első vasárnapját megelőző szombaton
    A hitoktatásban vagy más területeken gyülekezetünkben jelen lévő gyermekek nagy számban és lelkesen vettek részt az ádventi előkészületekben: ádventi koszorúk elkészítésében, énektanulásban, valamint a gyermekkarácsonyra készülő előadás árnybábjainak elkészítésében. A délután áhítatát Pelikán András beosztott lelkész tartotta, a kézműves foglalkozást Deák Dániel fogta össze. A vidám együttlét alatt a szülők külön csoportban beszélgettek a karácsonyi előkészület lelki összefüggéseiről és gyülekezetünk jelenének kérdéseiről.
  • Megtartottuk hagyományos ádventi gyermek-szeretetvendégségünket.
  • 2009. november 14-én tartott szeretetvendégségen képvetítéses beszámolót Aradi György, gyülekezetünk parókus lelkésze a megelőző nyáron Indonéziában tett látogatásáról „Keresztény batakok – kráterek és kultuszok” címmel.
    A szeretetvendégségen jelen volt Mangasi Sihombing, Indonézia Budapestre akkreditált nagykövete is, aki gyülekezetünk angol nyelvű istentiszteleteinek állandó résztvevője. A szeretetvendégség résztvevői megkóstolhattak egy eredeti indonéz recept alapján készített mangó italt, a vetített képek és az elhangzó történeteken keresztül pedig bepillantást nyertek Indonézia egzotikus életébe, az ottani evangélikus egyház és teológia mindennapjaiba is.