default_mobilelogo

Tartalom

 • Áhítat
 • Rendszeres alkalmaink
 • Gyülekezeti híreink
 • Gyermekek és ifjak oldala
 • Ünnepi alkalmaink

Az Ige testté lett, közöttünk lakott és mi láttuk az Ő dicsőségét! (Jn. 1, 14)

Kedves Fasori Testvéreink!

Ismét elérkezett az ádventi – karácsonyi időszak, amelyet mind a családokban, mind gyülekezetünkben szeretnénk sok szeretettel, lelki értékek felfedezésével megélni.

Ünnepi istentiszteleti alkalmainkon kívül is tervezünk szép programokat: jótékonysági hangversenyt, gyermekek- és ifjak karácsonyi műsorát, és szeretnénk, ha templomunk 100. felszentelési évfordulójához hasonlóan ezeken is sokan vennénk részt, hogy együtt örüljünk és ünnepeljünk.

De hát, mit is ünneplünk az ádventi várakozás beteljesedésének, Karácsonynak szép ünnepén?

Belépett hideg-rideg világunkba Valaki, Aki fényt, melegséget, az örökélet reménységét hozta el! "Testté lett", azaz magára vette emberi létünk terhét és örömét, szolidaritást vállalt velünk, segítőnk és útmutatónk lett. Isten láthatatlan valósága láthatóvá, tapinthatóvá vált. Így megérthetjük, hogy a Teremtő és mindeneket fenntartó Isten, a tér és idő Urának lényege a Szeretet. Méltatlanok vagyunk erre, mégis pazarló bőséggel adja, és megtanít minket is, hogy több szeretetet adjunk egymásnak.

De Jézus nemcsak "belépett" világunkba, hanem "lakott is közöttünk". Élte az emberi életet, örömeivel, gondjaival, fájdalmaival, kísértéseivel együtt, és megmutatta, hogyan kellene a rosszal szembeszállni, a jót megtalálni és követni. Minden keresztyén ünnepünk, minden igehirdetés és imádság Vele van kapcsolatban, Tőle tanuljuk a hitet, a hitből fakadó élet cselekedeteit kétezer év óta! Ma is "közöttünk lakik", ma is tud segíteni, ha kérjük és elfogadjuk tanácsát, szeretetét.

Az "Ő dicsősége" látható a betlehemi jászolban is, de a golgotai keresztben és a húsvéti csodában is. Csak látó szemekre, halló fülekre és érző szívekre van szükségünk, hogy ezt meglássuk ünneplőbe öltözött templomunkban, csendes otthonunkban és a betegágyon egyaránt.

Amikor sok szeretettel köszöntjük Testvéreinket, ezt a látást-hallást-érzést szeretnénk erősíteni, és az emberré lett Istenfia jó üzenetét tolmácsolni.

Ezért hívogatunk mindenkit templomunk ünnepi alkalmaira!

Áldott és szép ünnepeket kívánunk kedves Mindnyájuknak!

A fasori gyülekezet vezetősége
2005. Karácsonyán

 

RENDSZERES ALKALMAINK

 • Istentisztelet vasárnap 11 órakor.
 • Családi istentisztelet minden hónap első vasárnapján de. 1/2 10 órakor.
 • Ifjúsági óra szombaton 6 órakor. Érdekes témák, beszélgetés, játék, éneklés.
 • Fasori Fiatal-Öregdiákok Kórusa (FAFÖK) csütörtökön 7 órakor. Várunk minden énekelni szerető fiatalt!
 • Gyülekezeti bibliaóra szerdán 3 órakor. Idős testvéreinkre való tekintettel sötétedés előtt tartjuk.
 • Gyülekezeti hitoktatás: 4-6. osztályosoknak hétfőn 1/4 6 órakor, 1-3. osztályosoknak pénteken 4 órakor
 • Konfirmációi oktatás szombaton 1/2 4 órakor. 

GYÜLEKEZETI HÍREINK

 1. Templomunk és gyülekezetünk történetének 100. évfordulóját október 2-án, 8-án és 9-én ünnepeltük meg, amikor megemlékeztünk az előttünk jártakra, lelkészekre, felügyelőkre, presbiterekre, egyházzenészekre, gyülekezeti tagokra. Reménységgel tekintettünk előre az újabb évekre, évtizedekre.
 2. Szép évfordulónkkal kapcsolatban hamarosan kézbe tudunk adni egy albumot, és az október 2-i istentiszteletről készült DVD-t vagy videókazettát.
 3. Október 16-án a gyülekezeti lelkészválasztó közgyűlés megválasztotta új lelkészét, ARADI GYÖRGYÖT még balatonboglári lelkészt. Szolgálatát előreláthatólag 2006. májusában, beiktatása után tölti majd be. Erről következő, húsvéti körlevelünkben adunk majd tájékoztatást.
 4. Az előttünk lévő alkalmakra külön hívjuk fel a figyelmet: december 17-én (szombaton) du. 6 órakor Jótékonysági hangverseny lesz templomunkban, melynek offertóriumát az Erdélyben, szórványban élő magyar gyerekek anyanyelvének megőrzéséért gyűjtjük. Igét hirdet: TŐKÉS LÁSZLÓ Királyhágómelléki református püspök. Közreműködik: Kukely Júlia operaénekes, Kaposi Gergely karmester, orgonaművész valamint Bánffy György Kossuth-díjas színművész. Ezt a hangversenyt a Keresztyén Értelmiségiek Erzsébetvárosi csoportja, valamint kerületünk evangélikus, református, római- és görög katolikus gyülekezetei támogatják.
 5. Gyermekeink és fiataljaink december 18-án (vasárnap) du. 5 órakor a templomban szolgálnak karácsonyi műsorral a felnőtt gyülekezetnek.
 6. Szeretnénk megköszönni adományaikat, amelyekkel ebben az évben is támogatták egyházközségünket, a mindig nehezedő körülmények között is! Kérjük szeretetüket és áldozatkészségüket ezután is. Templomunk szépségében és jó állapotában az Önök adományai is láthatóak!
 7. A vasárnapi istentiszteletek és úrvacsoraosztás után (nagyünnepeinket kivéve) a szomszédos gimnázium földszinti termébe hívunk minden templomlátogatót egy kis beszélgetésre, kávéra, süteményre. Egymás megismerésére, az igehirdetés megbeszélésére adhat ez jó alkalmat.
 8. Az év végén, vagy a jövő év elején templomunk díszkivilágítást kap. Ezt a beruházást Erzsébetváros Önkormányzata finanszírozza kerületünk történelmi egyházainak templomainál.
 9. Gyülekezetünknek van már alapítványa, de az 1% felajánlása csak egy év múlva lesz lehetséges. Befizetni azonban már most lehet az OTP-nél vezetett számlánkra: "Alapítvány a Budapest Fasori Evangélikus Egyházközségért"
  számlaszám: 11709002-20124393.

IFIKARÁCSONY
December 17-én,
szombaton este 6 órakor az ifjúság karácsonyi alkalmát tartjuk a gyülekezeti teremben. Várunk minden ifjúsági tagot, fiatalabbakat és idősebbeket is!!! Egymást szellemi ajándékokkal lepjük meg: kedvenc szám, történet, kép, vers, ének, hangszeres zene, bármi.

Gyermekek és ifjak karácsonyi ünnepélye
December 18-án,
vasárnap délután 5 órakor a templomban. Várunk mindenkit szeretettel!
(Főpróba: december 17-én 10 órakor a templomban)
Kérjük az ifjúság tagjait, hogy segítsenek a szervezésben!

SZILVESZTERI SÉTA
December 31-én sétálni megy az ifjúság a Budai-hegyekbe. Találkozó a Moszkva téren az óra alatt de. 10 órakor, visszaérkezés 16 órára a Moszkva térre. Hozni kell: bérletet, esőkabátot, zsebpénzt.
Jelentkezni lehet Brózik Péternél: 06-20-824-93-03, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kedves Gyerekek!
Készüljünk együtt örömmel karácsonyra!

ANGYALBÁB
Hagyománnyá vált, hogy elmeséljük mit készítettünk a gyermek szeretetvendégségen. Idén a karácsonyi szereplőket bábokból készítettük el, hogy majd a gyerekkarácsonyon azokkal játsszunk el egy kedves történetet. Akik valamiért nem tudtak ott lenni, azoknak küldjük az angyalbáb elkészítésének "receptjét". Mi jól szórakoztunk közben, reméljük nektek is örömet okoz, ha megcsináljátok!

Szükséges hozzá: 1 db (5 cm-es) hungarocell golyó (hobby bolt), erős hurkapálca, rossz fehér harisnya, csipkés tortapapír, anyagdarabok, arany szalag, fonál, filctoll, tű, cérna, folyékony ragasztó

 1. A hungarocell golyót fúrd ki, és a hurkapálcát ragaszd bele!
 2. A fehér harisnya lábfejrészét vágd le és húzd a golyóra, majd rajzold meg az arcát filctollal!
 3. Fehér anyagdarabokból szabjál neki ruhát! A nyakánál öltsd a ruhát a harisnyához.
 4. Tömd ki a felsőtestét rongyokkal, majd a szép aranyszalaggal kösd el a derekánál!
 5. A kör alakú tortapapírt hajtsd félbe és ragaszd az angyal hátára!
 6. Fonalból vágjál hajat neki, ragaszd fel! Aranyszalagból készíts neki glóriát!

ÜNNEPI ALKALMAINK

Dec. 17-én, szombaton:
Du. 6 órakor: Jótékonysági hangverseny az erdélyi gyermekek anyanyelvi műveléséért
Közreműködik: Kukely Júlia az Operaház magánénekese
Kaposi Gergely karnagy, orgonaművész
Bánffy György Kossuth-díjas színművész
Igét hirdet: TŐKÉS LÁSZLÓ Királyhágómelléki református püspök

Dec. 18-én, vasárnap:
De. 11 órakor: Istentisztelet úrvacsorával (Lukáts Miklós)
Du. 5 órakor: Gyermekek és ifjak karácsonyi ünnepélye

Dec. 24-én, Szentestén:
Du. 4 órakor Karácsonyi istentisztelet (Szirmai Zoltán)

Dec. 25-én, Karácsony első napján:
De. 1/2 10 órakor: Istentisztelet úrvacsorával (Lukáts Miklós)
De. 11 órakor: Ünnepi istentisztelet úrvacsorával (Szirmai Zoltán)

Dec. 26-én, Karácsony második napján:
De. 11 órakor: Istentisztelet úrvacsorával (Győri Tamás)

Dec. 31-én, Óév estéjén:
Du. 6 órakor: Hálaadó istentisztelet úrvacsorával (Szirmai Zoltán)

2016 jan. 1-jén, vasárnap, Újév napján:
De. 11 órakor: Istentisztelet úrvacsorával (Szirmai Zoltán)
Du. 6 órakor: Esti istentisztelet (Győri Tamás)